Hulp bij afvallen voor kinderen

De unieke methode van Leef Bewust Gezond!

Een paar pondjes minder mag!!!  bestaat uit een concept waar samenwerking tussen kind, ouders en therapeut heel belangrijk is. Openheid, respect en wederzijds vertrouwen vormen de basis van deze methode.

healthy livingHelp!!  Een op de zeven kinderen tussen de 4 en 16 jaar is te dik, of zit daar dicht tegen aan. En dat aantal zal alleen maar verder groeien de komende jaren. De verleiding naar “verkeerd” eten is groot en kinderen bewegen steeds minder. Misschien heb jij er in je gezin ook mee te maken en weet je niet hoe je daar een verandering in kunt aanbrengen. Dan ben je bij Leef Bewust Gezond! aan het juiste adres.

Een paar pondjes minder mag!!!  is speciaal ontwikkeld voor jongeren van 4 t/m 16 jaar. Wij stimuleren kinderen en jongeren om zelf te kiezen voor goed, bewust en gezond eten. De betrokkenheid van ouders of verzorgers hierbij is van groot belang. Je krijgt niet alleen adviezen over voeding, maar ook over een bewuste leefstijl en mentale weerbaarheid. De methode is zo gemaakt dat het makkelijk is in te passen in je dagelijks leven.

Elk kind wil een vrolijke jeugd en een gezonde toekomst. Als ouders is het ook belangrijk te weten wat de juiste voeding en leefwijze is bij het aanpakken van overgewicht. Daarom geven wij regelmatig informatiebijeenkomsten voor ouders. Ook organiseren wij samen met de kookstudio “de tulphoeve” kookworkshops om ideeën op te doen over hoe je bewust, gezond en lekker kan koken voor het hele gezin.

Individuele begeleiding op maat.
De individuele begeleiding  is zeer intensief. De eerste periode zien we elkaar wekelijks, als de basis is gelegd zal de intensiteit worden afgebouwd. Na ieder consult zal er thuis ook aan de slag moeten worden gegaan. Het bijhouden van een dagboek waar voeding, beweging en positieve ervaringen in zal worden bijgehouden is één van de huiswerkopdrachten. Zo versterken we het zelfvertrouwen, leren bewust te kiezen en vallen nog af ook. Je kind zal positief verbaasd  zijn over zijn eigen kunnen! Door het bijhouden van het dagboek leert het kind zijn talenten te ontdekken en de valkuilen in te zien.  In combinatie met gezond eten, regelmatig te bewegen en te sporten vormt zich een goede basis voor een bewust gezond leven, met het juiste gewicht en volop energie!

Het percentage dat kinderen gemiddeld per maand afvielen.

Na 1 mnd         2 mnd           3 mnd          4 mnd            5 mnd            6 mnd

3,42%              4,92%           5,64%          8,02%           9,32%            10,56%

De kosten voor het traject worden gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Maak vandaag nog een afspraak of bel voor aanvullende informatie.

OCTOBER 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
No upcoming event!