ADHD

adhd kind

Kinderen met ADHD/ADD hebben drie fundamentele problemen; ze kunnen zich moeilijk lang concentreren, ze zijn hyperactief en ze handelen te impulsief .
Jongens en meisjes vertonen meestal verschillende symptomen van ADHD. Onoplettendheid komt vaker voor bij meisjes, terwijl hyperactiviteit vaker voorkomt bij jongens. Een jongen die hyperactief is (schreeuwen, rennen,) valt meer op dan een meisje die onoplettend (dagdromen, vergeetachtig en snel afgeleid) is. Vandaar misschien dat de diagnose ADHD meer bij jongens dan bij meisjes wordt gesteld.

ADHD is vaak met redelijk eenvoudige middelen te veranderen in iets waarmee kind (en ouder) goed om kunnen gaan en goed kunnen functioneren. Een juiste, uitgebalanceerde, voeding  speelt hierin een belangrijke rol.

Bij Leef Bewust Gezond! kijken we naar het kind en niet naar het label van ADHD dat er aan gehangen wordt. Het ADHD protocol werkt met een op maat gemaakt plan waardoor we ieder kind het juiste (voeding-) advies en behandeling kunnen geven.

We starten met het maken van een I-Health gezondheidsscan zodat we goed in beeld brengen waar de verstoring zit en hoe we dit tijdelijk kunnen ondersteunen met natuurlijke middelen. Ook wordt er gekeken naar het voedingspatroon van het kind, waar het wel en niet goed tegen kan. Zo kunnen we een op maat gemaakt behandelplan opstellen, waarin we de intoleranties kunnen behandelen, het emotionele evenwicht kunnen herstellen om de juiste balans terug te vinden.

SEPTEMBER 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
No upcoming event!